5 september 2015
15:00

Referat: Töcksfors IF - Västanviks AIF

Det var en långresa som stod på programmet denna regniga Lördag när Silla styrde bussen mot Töcksfors som blev Örje o konstgräsplanen där.
Vi var förberedda på en mycket tuff match då vi hade av olika anledningar ett sargat lag och en tuff match på alla plan blev det. De har ett mycket fysiskt lag och de började matchen bäst genom att lyfta bollar mot vår backlinje men vi stod emot den inledande anstormningen.
I åttonde minuten kom en för matchen lite avgörande situation när Micke atackerade målvakten vid ett bakåtpass och han blev så stressad att han rensande bollen rakt på Micke för att sen studsa imål.
Detta gjorde att deras moral sjönk medans vår höjdes vilket syntes på spelet då vi nu tog tag i taktpinnen och rullade på bra. Vi var också ytterst nära att utöka ledningen redan minuten efter 1-0 målet när Dusan slog en frispark i stolpen.

Trots avsaknaden av vår spelmotor på mitren rullade vi på bra och tog oss ofta fram långt i plan men vi hade tufft att bryta igenom deras mittbacklås så chanserna blev inte så många.
Töcksfors o sin sida förlitade sig ganska mycket på sin styrka på fasta situationer som de söktei parti o minut på ett mycket "rutinerat" sätt.
Det blev också farligt på en del av dessa när de slogs in mot jättarna i nicklägen men vi hade lite marginaler med oss några
gånger så målet kunde fredas efter härlig uppoffring framför mål.

Det blev istället vårt mer bollrullande spel som gav utdelning i den 33min när Dusan tar tag i bollen på mitren o lägger ut en fin boll till Igor på vänsterkanten. Han tar emot o vandrar sakta inåt samtidigt som han letar lucka för skott vilket han till slut får även om det såg tätt ut från vår vinkel. Bollen skruvade han snyggt in vid bortre stolpen ett sätt som bara en äkta skyttekung klarar av.
Nu gällde det att hålla ledningen till paus men tyvärr lyckades de skaffa sig en frispark i 38min genom att deras anfallare mycket lätt fixar sig en frispark. En del av våra spelare anklagas ofta för att spela över men i denna match mötte de sina övermän på den fronten och då de som sagt är giftiga på fasta situationer är det naturligtvis en taktisk finess att söka frisparkar i alla lägen.
Frisparken från ca 20 meter skruvades över muren och in otagbart i högra hörnet.
Lite surt men rättvist sett till spelet, dock hade vi ändå bra känsla i paus och vi gjorde en liten taktisk justering för att stärka mitten inför andra halvlek.

Spelet inledningsvis i andra liknade första men bollinnehavet o spelet hos oss medans de sökte sina offensiva spelare med långa bollar.
Vi kunde efter en spelvändning utöka ledningen redan efter 9min. Vi stoppade dom på mitten där bollen hamnade hos Mouloud som tog sig fram lite innan han stack bollen i djupled på Igor i vänsterinnerposition. Igor tar med sig bollen och med vänstern rullar han iskallt in bollen förbi en utrusande målis.
Målet fick till resultat att vi sjönk ner lite o de började lyfta upp mer folk framförallt på fasta situationer som de fick i mängder under resten av halvleken. De lyfte hela tiden upp sin långa huvudskicklige mittback o han ställde ofta till oreda i dessa situationer vilket inte var så konstigt när vi saknade några av våra starkaste huvudspelare i matchen.
I 20:e minuten gav detta resultat när en vänsterhörna snyggt skarvades in vid första stolpen.
Detta gav dom tyvärr extraenergi men vi tappade inte tron på oss själva utan fortsatte stå emot på ett fantastiskt sätt samtidigt som vi var farliga när vi slog om till anfall.

Tron på oss själva avspeglades kanske bäst av Marco som i en ovan vänsterbacksroll var nästan felfri o när han i andra halvlek kände att defensiven satt började gå med offensivt trots ledning. Han var på vippen ett par gånger att ta sig igenom till friläge och lurade skjortan av sin spelare på kanten med sulfinter mm.
Så fortsatte halvleken med andan i halsen när de hade fasta situationer o nära nära känsla när vi slog om.
När vi trodde att stormen var över kommer en långboll som vi missbedömer vilket ger dom ett friläge i sista minuten. Efter några långa sekunder utan att andas kan vi pusta ut då Branco säkrar segern genom en fin parad och vi kan inkassera vår 12match i rad utan förlust vilken även innebär fortsatt serieledning.

Detta var nog en av de skönaste segrarna iår då jag pga förutsättningarna inför matchen kände att jag skulle vara nöjd med en poäng i matchen och det kanske det rättvisa skulle varit spelmässigt.
En fantastisk laginsats där alla ska ha högt betyg även om man måste ge Djuka beröm för sin fantastiska insats som stand in till Nikola. En sån spelare är ovärdelig då han kan spela på alla platser i laget inkl målvakt och göra det bra.
Micke o Igor var hela tiden orosmoment för dom och Igor krönte detta med två snygfa mål.
På mitten slet Per som vanligt heroiskt trots förkylningskänning ända till det började snurra i skallen så han var tvungen att gå av.
Till sist kanske den som överraskade mest o det var Marco som skötte sitt backspel med bravur och han hade tom övertaget i luftspelet mot sin decimetern längre motståndare. Han blev även ett hot offensivt under andra halvan av andra halvlek
Men än en gång ska laginsatsen framhållas då detta var som så många gånger förr grunden till segern.

Matchfakta: 3-2 (2-1)

1-0 8min. Micke. Micke stressar målisen som rensar bollen rakt på honom och bollen studsar via Micke inät.
2-0 33min. Igor (Dusan) Dusan spelar ut till Igor på vänstekanten o han letar efter läget innan han snyggt knorrar in bollen
2-1 38min. Billig frispark fr ca 20met som skruvas in i högra hörnet.
-----=------------------------=---------------------=--------------
3-1 54min. Igor (Mouloud) Mouloud sticker fram bollen till Igor som till vänster iskallt lägger in bollen med vänstern.
60min. Philip in. Per ut.
3-2. 65min Nickskarv vid första stolpen på hörna
90min. Eyad in. Anton ut